Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2005-06-11 13:40 Ett äckligt perlskript

Sådärja, nu har jag skrivit ett äckligt perlskript. Faktiskt ett äckligt phpskript också, men det intressanta är nog perlskriptet. Det genererar index-sidan och RSS-blaffan.

RSS gör mig ganska ledsen. T.ex. specificerar standarden för RSS 2.0 (som jag valt att följa) att datum ska vara i det format som anges i RFC822. Detta format, förutom att det är idiotiskt i sig, tillåter mig inte ens att specificera den tidszon jag befinner mig i med bokstäver, trots att tidszoner från USA får specificeras så.

Eller egentligen specificerar RSS-standarden nog inte detta datumformat, exemplet följer inte ens den syntaxen. Det bara ser ut som den specificerar det, egentligen säger den inte ett ord om formatet. Otroligt bra standard. Jag väljer att följa datumstandarden ur RFC2822 istället. Som jag nu ser inte heller tillåter mig att skriva CEST, men den rekommenderar iaf att man låter bli med bokstavsbeskrivningar av amerikanska zoner också. Nåja, det jag irriteras mest av är att månad ska anges som engelsk förkortning. Varför i hela friden kan man inte få ange det som en siffra? Standarden för mail är inte så bra den heller känner jag...

Nå, givet att jag aldrig använt RSS förut kommer något säkert visa sig vara jättefel. Men det får intresserade upplysa mig om, jag tänker inte hitta ett program att testa med själv inte.

Det här var väl ett fint firande av bloggens tvådagarsdag?


Föregående    Nästa