Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2005-06-28 22:32 Det omoraliska vattnet

En gång i tiden kunde jag slå på kranen, sätta ett glas under den, och sedan dricka detta vatten. Dvs det var kallt och trevligt utan att jag väntade mer än kanske två sekunder.

Numera är våra vattenledningar uppgraderade, alltså huset är stambytt. Som alla uppgraderingar har den gjort saker sämre, och jag måste nu låta vattnet rinna i evigheter. Exakt hur detta kommer sig kan jag inte förstå, men jag antar att antingen var dom gamla rören enormt mycket bättre isolerade, eller mycket kortare. Nu är jag visserligen en våning högre upp än innan, men skillnaden 2 till (kanske) 60 sekunder är inte rimlig för det.

Eftersom det ofta tjatats om att man inte ska slösa på vattnet ("stäng av kranen medan du borstar tänderna" och sånt), i skolan och på andra liknande ställen, så känner man sig lite dålig när man står där och låter vattnet rinna. Men det är ju inte mitt fel! Det är vattnet som inte blir kallt, och därför slösar på sig själv. Det är vattnet som är omoraliskt, inte jag!

Eller mer rimligt, det är den som designade stambytet som borde stå till svars, men det hade blivit en sämre rubrik av det.


Föregående    Nästa