Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2005-08-01 16:26 Dansk tågtoalett

Nu har jag även nyttjat toaletten på det danska tåget. Själva toaletten var normal, så pass som den nånsin är på ett tåg, men sen skulle jag tvätta händerna.

Som på alla moderna tåg var det knappar som inte är knappar som man tryckte på för att göra saker. Så långt är jag varken förvånad eller hindrad. Så satte jag då på vattnet. I ett försök att lura mig att det inte var samma snåla lilla strilande som på svenska tåg sprutade vattnet under högt tryck i extremt smala strålar. Detta var antagligen ungefär lika effektivt för att skölja händerna, men det var bara på i tre sekunder. (Det går säkert i minst sex på ett svenskt tåg.)

Okej, det dög bra att blöta händerna i. Så tryckte jag ut lite tvål, som visade sig vara i skumform. Ovant, men inte en försämring. Nu med tvålade händer försökte jag återigen slå på vattnet. Men det gick inte. Danska knappar fungerar inte med armbågar (som jag använde först för att inte tvåla ner den), eller med tvåliga händer. Jag viftade, jag tryckte, jag slog.

Inget vatten.

Så jag torkade väl av löddret med papper istället. När jag sedan torkade av den väsentligt löddrade knappen slogs vattnet givetvis på. Hastigt blötte jag händerna, och hann inte alls bli nöjd innan vattnet stängdes av igen. Men jag hade fått nog, jag torkade mig igen och lämnade toaletten.


Föregående    Nästa