Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2005-12-14 21:45 Att öppna en dator med osthyvlar

Som ni säkert vet är jag lycklig ägare till en Mac Mini. Som har alldeles för lite minne. (Jag levde länge enligt principen att om Apple sålt datorn med 256MB minne så ska det räcka, men jag har nu gett upp denna livslögn.)

Så idag köpte jag 1GB minne (för 889:- på Webhallen). Sen var det bara att bryta sig in i datorn! Antistatmedveten som jag är la jag den på en lurvig handduk för denna operation.

Enligt Apples egna instruktioner ska man sticka in en smal metallskiva ("putty knife") att bända isär den med. I sin oändliga vishet har Apple nämligen inte begåvat Minin med några skruvar, utan det är bara ett antal plastkrokar som håller ihop delarna. Jag valde två osthyvlar för detta ändamål.

Osthyvel Osthyvlar En springa! Plastkrokar Skadad plast

Den sista bilden visar dom skador jag nu har på min Mini. Verkligen katastrofalt.

Det bilderna däremot inte visar är hur svårt det var att få ner osthyvlarna. Jag blev tvungen att använda en smörkniv för att bända upp springan, och t.o.m. den var svår att få ner. Ni ser kniven på den tredje bilden. Lyckligtvis tror jag på mer våld-metoden, så till slut gick det.

Att sedan installera minnet var hur lätt som helst, och att sätta ihop datorn igen krävde inte allt för mycket våld. Givetvis, eftersom jag är så bra, fungerade det direkt.


Föregående    Nästa