Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2006-04-19 08:42 Hårdvara är det bästa som finns

När jag som bäst sätt och utövade min sadistiska sida genom att designa en TrackMania-bana så blev skärmen plötsligen svart. Mitt stora förtroende för TrackMania gjorde att jag antog att spelet hade kraschat, men så var det inte. Tre sekunder senare fick jag bild igen, och trodde jag skulle kunna fortsätta, eller iaf spara mitt alster. Men så länge fick jag tyvärr inte ha kvar bilden, och den här gången verkade det permanent.

Jag testade att trycka i skärmkabeln ordentligt, och när det inte hjälpte och jag hade väntat en stund bootade jag om datorn. Den pep. Upprört. Jag bestämde mig för att den skulle få vila en stund.

Ungefär en timme senare satte jag på den igen, och den pep förebrående åt mig. Min bana var tydligen så ondskeful att den hade skadat datorn ordentligt.

Nästa steg var att ta isär datorn, och se om något verkade ha lossnat (grafikkortets absurt stora kylfläns kändes som en trolig kandidat). Men allt verkade sitta bra. Jag provade att slå på datorn i isärtaget skick. Den fungerade. Det var verkligen så att banans ondska hade dödat den, och lite kärlek fick liv i den igen.

Nu har jag satt ihop den igen, och den fungerar fortfarande.

Detta påminner mig också om hur bra hårdvara vi har på Proxxi, när vi i söndags gick och mätte elförbrukningen på diverse saker. Sony 17" skärmarna drar nästan lika mycket avstängda som DVD-spelaren drar när den spelar en skiva. Och då menar jag avstängda med knappen, inte som dom blir om dom inte får bild.

Jag älskar verkligen hårdvara.


Föregående    Nästa