Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2006-07-26 14:15 Tåg får mig tydligen att vilja blogga

Det verkar som att det här med att åka tåg stimulerar min inre bloggare. Den här gången ska det handla om SJs "Internet ombord".

Eftersom mamma är en väldigt dekadent människa har hon en Macbook pro. Då den i kontrast till min dator har fungerande batteri (om än bedrövligt dåligt för att vara så ny) så var vi givetvis tvugna att prova den fina (trådlösa) internettjänsten som SJ erbjuder. Den är inte helt förvånande ganska dålig.

Steg ett i att använda den är att logga in på den. Enligt SJs instruktioner ska man "Öppna din webbläsare. SJ Internet ombord öppnas.", osv. Detta är naturligtis inte sant. Gissningsvis innehåller DHCP ett fält som kan tolkas som "startsida för bläddrare", vilket safari inte lyssnade på. Någon catchall oavsett vilken adress man skriver in fanns det iaf inte. Men jag skrev in IPt på DNS-servern jag fått i DHCP och blev där vidareskickad till rätt sida.

Nästa steg är att skriva in sin kod. En sådan har man inte om man inte åker första klass, så då får man börja med att köpa en. Det gick naturligtvis inte, men när vi klagade till konduktören fick vi en av henne gratis. (Vi vet inte om vi betalade för en på sidan, för det var efter att vi fyllt i alla uppgifter den dog.)

Sen var det då dags att prova själva surfandet. Det gör man självklart med ping. 9% packetloss, med min/avg/max/stddev = 169.714/814.674/11124.418/800.782 ms som tider. Verkligen fint. Att använda en bläddrare timear ut lite då och då, så sugandet är inte helt teoretiskt för gemene man heller.

Det här med att editera den här texten över denna superuppkoppling får mig förresten verkligen att uppskatta vims kommandomodell. (Jag råkade skriva "hopn" istället för "hon" en bit upp, och när jag såg det kunde jag trycka "[esc]?pn[enter]xA", och därmed ha rättat det och sedan fortsätta skriva där jag var. Det kändes fint.)

Efter att ha skrivit allt det här är jag enormt varm om benen (jävla "moderna" datorer), så jag slutar nu.


Föregående    Nästa