Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2006-08-18 00:00 Telefonlinor ska man inte lita på

Som dom mer inbitna läsarna av min blogg säkert märkte så har den varit nere. (Tillsammans med allt annat jag hostar på min fantastiska ADSL-uppkoppling, vilket något fler nog märkte.)

Jag skulle gärna säga att det var Telias fel, men det är lite oklart. Det är Telias fel om man tycker att Telia borde fortsatt vara ett monopol, men så som det ser ut idag är det omöjligt att veta vems fel det egentligen var.

Det som hände, så vitt jag kan räkna ut, var att någon servicetekniker från valfritt företag med tillgång till dom kopplingslådor som telefonnätet har i nästan varenda källare hade läst fel på vilken sladd han skulle klippa bort, och tog min lina istället. I två kopplingslådor. (En på hornsgatan och en i grannhuset, vilket lämnar bara den i det här huset orörd på vägen till telestationen.)

Två borttagna bitar sladd på under en meter ledde alltså till över två dygns nertid för mig. (Ungefär 14/8 10:00 till 16/8 15:30.) Jag funderar återigen på om det möjligen kan gå att skaffa två uppkopplingar till rimligt pris. Den jag har nu är ju dyr, för trots att dom sänkt hastigheten enormt följde såklart inte priset efter, så jag kan säkert få två linor för dom pengarna, men kan jag få det med fasta IPn och rimlig upphastighet? Och helst två olika tekniker också, men då det bara finns ADSL och Chello här blir det nog omöjligt. (Chello erbjuder inte fast IP. Och är inte billiga om man vill ha en rimlig hastighet heller.)


Föregående    Nästa