Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2007-04-02 02:40 Remsor igen

När remsan försvann bloggade jag inte om det. Nu är remsan tillbaka, och jag har bestämt mig för att lyckas blogga om det. (Det underlättar också att jag ju har något annat jag ska blogga om. Något färskt alltså.)

Jag har tyvärr ingen bild på den nya remsan (eller den gamla för den delen), men jag vet att den kommer vara kortare och dyrare än den gamla. (16 istället för 20 kuponger, 160 istället för 145 kronor.) Så nu blir det 20:- per resa, mot 18:- just nu, och 14:50 innan dom sänkte priset förra gången. (Fast den här gången kallar dom det faktiskt inte för en sänkning.)

Det spännande, det som gör att jag faktiskt lyckas blogga, är dock biljett-automaterna i buss-kurerna. Dessa har jag inte heller någon bild på, men dom ser ut som p-automater. Det fina med dom är, förutom onödigt krångliga instruktioner, två saker: Dels kan dom aldrig ge växel, och så står det inte vad biljetterna kostar på dom. På SLs hemsida står det, så jag kan avslöja att en vanlig resa kostar 26 kronor. Jämnt och fint, som gjort för att man ska bli tvungen att betala extra även när man vet vad det kostar. (Automaterna tar inte heller sedlar, trots att en resa i tre zoner (det nya systemet har tre zoner) kostar hela 52 kronor.)

Jag känner att min dröm om gratis kollektivtrafik blir allt mer avlägsen.


Föregående    Nästa