Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2008-03-07 17:53 Åka buss i Skåne

Stockholms lokaltrafik är sämre som vanligt. Den är dyrare. Det är omöjligt att faktiskt betala på bussarna. Och busschafförerna är inte i närheten av lika argsinta.

Jag är i skåne. Lund för att vara exakt. Det är en utmärkt stad, inte bara för att min mormor bor här, utan även för att jag nästan har ett jobb här (som lyckligtvis sedan kan utspela sig i Stockholm). Och så det här med bussarna.

Jag ville åka från Ideon till mormor, men jag visste inget om vilka hållplatser som kunde vara lämpliga. Lyckligtvis väntade sig Skånetrafiken inte heller att jag gjorde det, och lät mig skriva in gatuadresser som den sedan planerade en resa mellan. Och talade om vad resan skulle kosta gjorde den också. (15 kronor.)

När jag sedan utförde själva resan lärde jag mig två saker. Den första var att vi i Stockholm har väldigt dålig information på våra busshållplatser. Om vi har riktig tur finns det en siffra som talar om hur långt det är till nästa buss. På några utvalda linjer alltså. Här nere finns det en lista på dom tre närmaste bussarna, så vitt jag kunde bedömma från alla linjer. (Om än inte alla hållplatser.)

Den andra var att det inte bara är möjligt att betala i dessa bussar, det är en kulturupplevelse. Busschaffören frågade vart jag skulle åka. Dum som jag är försökte jag besvara den frågan, vilket inkluderade att titta på min lapp med info om hur jag skulle åka. Jag skulle byta, och visste inte om jag skulle tala om den hållplatsen eller min slutdestination. Så jag talade om båda, och han fick ett raseriutbrott för att jag tog så lång tid på mig med mitt svar. Det korrekta svaret var tydligen "inom Lund", och fort skulle det gå! Jag kan inte minnas att en Stockholmsk busschafför någonsin skrikigt åt mig.


Föregående    Nästa