Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2014-04-04 01:39 "Förändring av ditt bredband"

Jag fick ett brev från Bredbandsbolaget för att tag sen:

På Bredbandsbolaget arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra tjänster och vårt nät. Under vintern kommer vi att göra ett arbete i din telestation. För att detta ska vara möjligt behöver vi göra en förändring av ditt bredband under tiden arbetet pågår. Din anslutningstyp kommer därför att ändras från fast IP till dynamisk IP (DHCP) 2014-04-04. Den IP-adress som påverkas är 83.227.225.8.

För dig innebär det att du tilldelas en IP-adress automatiskt när du ansluter till internet. Du behöver därför göra vissa inställningar på din dator efter den 2014-04-04. På bredbandsbolaget.se finner du en enkel guide som förklarar hur du ska göra. Tips! Spara ner guiden redan idag. Du kan även se en förkortad version av instruktionerna på nästa sida.

När du ändrat inställningarna på din dator behöver du aktivera din tjänst på nytt. Det gör du genom att öppna en webbläsare där du möts av Bredbandsbolagets aktiveringssida.

Om du har ett behov av fast IP kan du beställa det efter den 2014-04-10 på vår hemsida. Logga in i Box och beställ fast IP under Mina tjänster/Bredband.

Med vänlig hälsning

Bredbandsbolaget
Kundservice

På den nämnda nästa sidan finns det instruktioner om hur man ställer in DHCP under några OS, inget mer.

Finns det i denna text något som antyder att jag måste kontakta deras kundtjänst innan det datumet? Jag är nästan säker på att det inte gör det. Men det är naturligtvis inte sant, dom har utelämnat något som borde sett ut ungefär såhär:

För att aktivera din tjänst behöver du det användarnamn och lösenord vi valt åt ditt konto. På sidan kommer det stå att det är dom uppgifter du fick i det brev vi skickade dig när du skaffade din tjänst, men det är en lögn. Du måste ringa kundtjänst och få nya uppgifter. Kundtjänst kommer att ha stängt när vi stänger av dig på grund av den här ändringen. Så ring kundtjänst redan idag, annars blir du utan bredband för att vi inte kunde skicka med dom uppgifterna i det här brevet.

Så jag har inte haft något internet i en dryg timme nu. Tur att jag har en mobiltelefon jag kan använda för att klagblogga iaf. (Klart det inte räknas som att ha internet, mitt internet suger mer än tillräckligt redan i normalfallet.)

Ska vi förresten slå vad om att vad det än för något ospecificerat förbättringsarbete dom utför så kommer det inte på något sätt att förbättra min uppkoppling?


Föregående    Nästa