Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2015-04-27 22:56 Skitmobiltelefoner

Jag besökte nyligen det utmärkta vävsätet motherfuckingwebsite.com. Det har ganska stora likheter med min blogg i sin designfilosofi. Jag besökte även bettermotherfuckingwebsite.com, som har lite mer åsikter om hur det ska se ut.

Dessa två sidor skiljer sig mindre för mig än för dom flesta. Och det påminde mig tyvärr om att jag är mycket nära ensam om att faktiskt ställa in hur jag vill att sidor ska se ut i min vävbläddrare. Så jag tänkte börja påtvinga er alla mina åsikter (istället för dom ni låter er påtvingas från Google eller liknande). (Läsare med osedvanligt gott minne kan erinra sig detta gamla blogginlägg.)

Såhär skulle min blogg se ut om jag inte ändrade inställningarna i min bläddrare:

Okonfad

Och såhär ser den faktiskt ut:

Konfad

Jag faller nu för trycket och lägger ett kaskaderande stillakan här på bloggen, så att även alla andra får något som förhoppningsvis liknar den andra bilden.

Men det var inte det jag skulle prata om.

Jag skulle prata om textstorlek och sidbrädd. Dels så har jag efter mycket velande valt att inte lägga in någon breddbegränsning när jag gör dessa annars så övergripande förändringar, för jag tycker faktiskt att du kan göra ditt fönster smalare om du inte gillar hur bred sidan är, och sedan tänkte jag säga några väl valda ord om hur en modern handhållen enhet hanterar vävsidor som inte speciellt anpassar sig till dylika.

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">

Det där måste man spy ur sig i sidhuvudet, för annars är det tydligen meningen att sidan ska bli helt oanvändbar. Texten blir så liten att det är löjligt, och om man förstorar den så blir sidan bredare än skärmen. Helt otroligt. (Som ni kanske märker använder inte jag min telefon så mycket som vävbläddrare.) Jag tar dom där välvalda orden nu: Jävla idioter.


Föregående    Nästa