Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2005-06-21 15:45 Jävla skitBredbandsbolaget

"Vi kommer att flytta över din anslutning till en nyare plattform med betydligt bättre prestanda."

Jag är väldigt nöjd med den uppkoppling jag har idag. Den är snabb (13 Mbit/s symmetrisk) och har fungerat mycket bra. Så vad är det jag får? "Du kommer att få upp till 24 Mbit/s i nedladdning och upp till 1 Mbit/s i uppladdning."

Låt oss se hur bra deras påstående om prestanda gäller:

(24 + 1) > (13 + 13)? Nej, jag fick inte högre samanlagd hastighet.

24 > 13? Ja, men "upp till" är nog samma "upp till" som var 26 på den gamla uppkopplingen, så jag gissar att jag kommer få 12 ner i verkligheten. Inte för att det spelar någon större roll för mig, 10 och uppåt duger bra.

1 > 13? Så fan heller. Och då jag inte är passiv konsument utan faktiskt använder båda riktningarna på min uppkoppling så bryr jag mig. Faktiskt mer än om ner-hastigheten.

Och varför byter dom? "Orsaken till vårt beslut är att tekniken på din plattform har varit relativt instabil och därför orsakat besvär för flera av våra kunder."

Detta skulle förståss kunna vara sant, men då den är den mest välfungerande bredbandsuppkoppling jag nånsin haft (jag har haft fyra olika) är jag tveksam. Och det är inte svårt att föreställa sig att det har förekommit påtryckningar mot BBB för att dom ska konsumentifiera sina kunder, dvs minska deras möjligheter att skicka saker. Och även utan detta är dom naturligtvis intresserade av att försämra, så länge kunden inte inser det, för det har dom lärt sig från USA att det är bra.

Synd att jag inte är en dreglande konsument som bara blir glad av sånt där, så roligt är det inte att lida.

Om någon känner till en bredbandsleverantör som fortfarande levererar symmetriska uppkopplingar (i moderna hastigheter) till konsumentvänliga priser och utan att man måste övertyga hela huset om att köpa deras fastighetsnät så får ni gärna höra av er till mig med information.


Föregående    Nästa