Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2006-07-02 14:16 Brandväggsuppgradering (misslyckad)

Tidigare idag misslyckades jag med att uppgradera min brandvägg. Det ska jag snart göra om!

Jag gjorde flera fel, men det primära var att inte komma ihåg hur sällsynt lågbudget (på sämsta tänkbara sätt) hårdvaran i min brandvägg är. Den använder en K6-2-processor som är betydligt snabbare än jag behöver, men jag använder ändå denna dator som brandvägg just för att brandväggen, den pillar man ju inte på, så då slipper jag befatta mig med detta gudomliga moderkort. Var tanken alltså.

Efter att ha löst problemet med att även chassit är något av ett skämt, och faktiskt lyckats montera en andra hårddisk (för att jag inte tror på att inte köra RAID längre) så kom dom stora problemen.

Moderkortet ville givetvis inte boota från den nya disken. Jag hade gjort felet att glömma att äldre PC-datorer inte tror på att känna av vad det är för hårddisk automatiskt. Efter att ha kört dess "Detect IDE-harddrives"-funktion ville den fortfarande inte boota. Den hade nämligen känt av disken fel, och trodde att den bara var 500MB stor.

Jag tror jag tar och hoppar över en hel hög med mindre spännande problem här, för jag känner att det inte blev så spännande att läsa.

Slutklämmen är att jag hade glömt att en K6-2 inte är 686-processor. Varför detta är ett problem tänkte jag dock inte avslöja förens nästa gång, då jag förhoppningsvis har lyckats uppgradera (genom att byta hela datorn).


Föregående    Nästa