Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2006-07-03 13:46 Brandväggsuppgradering (lyckad)

Sådärja, idag har jag lyckats uppgradera brandväggen!

Jag bytte datorn mot en Compaq som tyvärr inte bootar utan tangentbord, och bara har tre PCI-platser, men som iaf fungerar ordentligt, och som en extra bonus har en 686-processor (en PII/266 för att vara exakt).

Under omflyttandet lyckades antingen två stycken nätverkskort (3c509) ruttna, eller så fungerar inte ISA-platserna i den här datorn. Detta märkte jag förståss inte förens jag hade ställt den på plats, så den har nu två nätverkskort mindre än det var meningen, men lyckligtvis är det ju inte så hemskt viktigt att den har mer än tre. (Internt, externt och BOB.)

Så nu är det kanske dags att avslöja varför jag behöver en 686-processor i min brandvägg. Det är förståss för att jag har blivit helt galen, och därför som ett steg i mitt avvecklande av bigtower tänkte lägga den på samma fysiska maskin som brandväggen. Och detta kräver ju, om jag inte ska köra dom under samma kärna (vilket jag naturligtvis inte ska) att jag kan göra virtuella maskiner på datorn. Vilket tydligen kräver en 686-processor, även om jag inte vet om detta har en teknisk anledning, eller är bara för att jävlas.

Så snart ska jag nog lyckas skriva om den på vissa sätt fantastiska produkten VMware Server, som jag använder för detta.

När jag ändå uppgraderade brandväggen och jag också konfigurerat den att använda HFSC för att ge (tids)prioritet åt ssh (och lite andra regler när jag ändå höll på), så kanske folk slutar klaga på min uppkopplings dålighet när dom är inloggade på BOB.


Föregående    Nästa