Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2006-09-07 22:12 Tre stygn i munnen

Som alla vet handlar livet om upplevelser, och igår fick jag den nya fräscha upplevelsen att bli sydd i munnen med tre stygn. Jag har aldrig blivit sydd i förut, om man inte räknar en nål genom fingret under syslöjden i skolan för många år sedan.

Det började för två månader sen med att min tandläkare försökte dra ut en av mina tänder. Det var en väldigt dålig tand (såklart), så en bit av roten blev kvar och gick inte att få bort utan att slipa bort en bit av käkbenet sa hon. Och sådant sysslar inte hon med, så det fick bli att boka tid hos en tandkirurg.

Och igår så var det dags. Det hela kändes hemskt seriöst, med sterila plast eller pappersbitar på allting, inklusive mig, lampan, borrens handtag osv. Själva ingreppet märktes inte så mycket egentligen, för jag var ordentligt bedövad. Men syendet har jag två observationer om: Dels att det är en underlig nål dom använder (en halvcirkel av metall som tillverkats med en tråd i ena ändan och en spets i den andra), och att det inte spänner det minsta i stygnen när bedövningen släppt, vilket jag hade väntat mig.

Däremot gör det ont. I halva munnen och ansiktet. Det är en väldigt annorlunda upplevelse mot när större delen av tanden togs bort. Även då hade jag givetvis ont, men det var där tanden suttit jag hade ont, inte i halva munnen. Och det var ett sår, det här upplever jag inte så, för det är ju igensytt och känns därför mer som ett blåmärke. Det är svårt att gapa, omöjligt att borsta tänderna, och den bakteriedödande lösningen jag sköljer munnen med smakar illa.


Föregående    Nästa