Om du vill skicka mig elektronisk post så går det bra.
Och om du vill tillbaks till huvudsidan ska det nog också gå för sig.


2012-04-28 19:42 Veolia, upplevelsernas tågföretag

Jag åker ganska ofta tåg, oftast X2000. Det går snabbast så, och det inbillar jag mig är bra. Men varje gång jag ändå åker med Veolia Transport är det en upplevelse. Bara en enda gång har jag varit med om att vagnen jag ska sitta i är av den modell dom trodde när biljetterna såldes, dvs att alla sätesnumrena faktiskt finns i vagnen.

Och det kan ju leda till att jag t.ex. sitter i en roterbar röd fåtölj istället för en normal tågstol, vilket ju knappast kan klassas som ett nerköp. Även om det ibland kan vara svårt att hitta sin vagn alls, då dom inte riktigt tror på att sätta vagnarna i ordning, och ibland har fel nummer på dörrarna. (Idag hade vi t.ex. vagnordningen 7 8 9 11 10 13 12, fast både 12 och 13 var numrerade 12. Jag åkte givetvis i vagn 12 (efter att först ha gått ombord i vagn 13), och mitt platsnummer fanns, men var en fönsterplats trots att biljetten trodde det var gång.)

En annan bra sak med Veolia är att dom inte som SJ försöker få in maximalt med säten i tågen, utan här hade dom en hel vagn helt utan normalt innehåll. Dom kallade det "panoramavagn", och den innehöll små bord med stolar runt, lite som på ett café, och väldigt mycket fönster (även i taket). Jag blev så tagen att jag bara gick igenom den två gånger, jag vågade inte stanna.


Föregående    Nästa